vineri, 30 octombrie 2009

Cupa "Lacul 2" la crap - in emisiunea de duminica, 1 noiembrie 2009

A venit vremea sa aratam si cate ceva de la concursul ce s-a desfasurat pe Lacul 2 in week-end-ul trecut. Concurs cu 30 de echipe, desfasurat pe ambele maluri ale baltii, atat la cabanute cat si pe partea cu liziera. Norocul cel mare (al nostru, al tuturor celor prezenti acolo, organizaatori si participanti) a fost vremea. Superba. Daca in urma cu doar 2 zile racaiam bruma de pe masini la ora 6 dimineata, in timpul concursului am putut sta la maneca scurta si cautam un colt de umbra. Din pacate vremea foarte calda a facut si pestele destul de mofturos iar schimbarile de presiune nu au contribuit cu nimic la apetitul crapului. Pestele sarea undeva in jumatatea baltii, la peste 200 de metrii, ceea ce insemna ca practic nu aveai nici o sansa sa ajungi in zona lui de hranire. Degeaba a oprit Bogdan plantatul si a incercat sa il aduca mai aproape de mal, racirea brusca a apei din saptamana precedenta concursului a facut ca pestele sa se retraga la apa mai adanca. Dar in ciuda tuturor acestor impedimente, pe partea cu liziera s-a prins bine incepand din prima noapte, pentru ca recitalul sa continue sambata si duminica. Noi (subsemnatul, George Alexandru si Iulian Petre) am nimerit un stand in fata cabanutei nr 2 si am zis ca facem treaba. Doar am zis, deoarece a mers prost inca de la inceput. Desi am incercat aproape toate felurile de porumb pe care le aveam la noi, faptul ca nu am nadit a fost o mare greseala. Astfel am stat si am asteptat o trasatura pana in ultimele minute ale concursului, reusind in final sa prindem un peste la ora 13.55, cu doar 5 minute inainte de final. Oricum a fost o experienta noua si nu imi pare rau ca am participat, organizarea fiind super ok, la fel si balta (doar am pescuit de atatea ori acolo si stiam ce poate da Lacul 2). Dati-mi voie sa ii felicit pe castigatori - Catalin Duta & echipa, dar si pe Silviu Dumitrescu & partener (locul 2), pe Vali Simescu & partener (locul 3) si nu in ultimul rand pe Mihai Romeo & partener care au reusit sa ia captura. Bravo lor, din cate am auzit ar fi fost chiar la primul concurs. Pacat ca s-a gasit cineva sa le strice bucuria cu o expresie gen " ...uite si fraierii astia au luat captura"... Nu stiu cine a zis lucrul asta, eu l-am aflat de la Dan Marinita, dar nu pot spune decat: URAT. FOARTE URAT. Dar asa e cand "te ajungi" ca pescar de competitie..uiti de unde ai plecat. Despre organizare, numai note bune, Bogdan Caba si Dan Marinita au facut treaba foarte buna, nu e absolut nimic de comentat la capitolul organizare, totul a fost super ok. Sa nu le uitam si pe doamnele care au preparat borsul ala de peste...care a fost demential...uite pentru un bors d`ala ma mai bag la un concurs anul asta. Emisiunea din aceasta duminica poate fi vizionata live pe www.valeaprahovei.tv sau pe TV (daca sunteti din Prahova si aveti provider de cablu din reteaua UPC si retelele adiacente) si bineinteles aici pe blog, duminica seara. Nu imi ramane decat sa va urez vizionare placuta!

marți, 27 octombrie 2009

Cateva poze de la concursul "Cupa Lacul 2" - asteptam comentarii














Emisiunea 13 - Pescar in Romania

Cu Dan Matei de la DRILLMANIA pe Lacul 2 Bunget, la o testare de nada..slabe rezultate insa, vremea nu a fost deloc buna, frig, bruma, si o apa foarte rece.

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Ne-am intors pe chiroiu 4 pentru o noua partida de pescuit alaturi de George Alexandru. Super vreme, a aparut si un crapcean, balta deja se afla sus de tot in topul preferintelor mele. Aceasta emisiune a fost difuzata pe 10 octombrie, dar si pe 17 (acest week-end) si asta pentru ca pur si simplu vremea nu a tinut cu noi la ultima filmare. Initial pentru saptamana aceasta imi propusesem sa realizez o emisiune pe Ochiul Boului, dar am plecat la filmari exact in prima zi de cod galben de vreme rea. Ajunsi acolo (eu si Dan Matei de la DRILLMANIA) ne-am postat pe locuri, am plantat, am stat un pic de vb cu Dl Bogdan (seful de ferma) si cand ne era lumea mai draga s-a pornit un vant....70-80 de km/h, insotit de averse de ploaie. Pana seara a tinut-o tot asa, deci nici o sansa sa filmezi ceva, darmite sa mai prinzi si peste. O sa vedeti imaginile de pe Ochiul Boului doar aici pe blog, nu are nici un rost sa fie difuzate si pe TV. Mai jos, emisiunea de pe CHiroiu 4 alaturi de George Alexandru.


miercuri, 7 octombrie 2009

Emisiunea cu nr 11, filmata pe Ochiul Boului, incercand sa prindem o stiuculita. Din pacate...zero rezultate. Nu e vremea ei inca, poate peste vreo luna:)

duminică, 4 octombrie 2009

DUME & BALBE - EP 1

Am tot strans, si am strans...si cu ocazia curatirii lunare a hard-disk-ului am facut o mica selectie de dume si balbe facute la filmarile emisiunii. Vizionare placuta!

SUPER CONCURS DE CRAP!!!

CONCURS DE PESCUIT LA CRAP
CUPA LACUL 2 EDITIA 1

Organizator :BOGDAN CABA si DAN MARINITA
Perioada :23-25 octombrie 2009 (48 de ore)
Echipa: 2 sau 3 pescari cu drepturi depline
Taxa : 600 ron/echipa de 2 sau 700 ron/echipa de 3
Locuri : 30

PREMII

LOCUL I 4.000 RON
LOCUL II 3.000 RON
LOCUL III 2.000 RON
CAPTURA 1.000 RON

REGULAMENT:

1. 4 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare
2. Este interzisa nada sau momeala vie.
3. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti.
4. Pestii trebuie manevrati cu grija pe mal.
5. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 5. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac.
6. Se poate folosi inaintas . Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea rapida a plumbului in caz de ruptura.
7. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la ora 18.
8. Concurentii au voie sa circule cu masina DOAR pe timpul zilei si asta doar cu viteza redusa si fara sa-i deranjeze pe ceilalti participanti.
9. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.
10. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit.
11. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap si lampa de masa cu leaduri.
12. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari, coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
13. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara din stand.
14. Se poate intra cu minciocul sau lanseta in apa numai pana la nivelul cizmelor sau al genunchilor.
15. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare dar nu cu un membru al altei echipe. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs.
16.Nadirea grea este permisa doar pe timpul zilei, intre orele 8 si 18.
17.Se poate folosi arc naditor sau feeder.

ARBITRAJ

Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 8.00, si seara incepand cu ora 18.
La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participe. Exceptie face cazul cand un concurent a prins mai mult de 10 crapi, amur sau o captura mai mare de 10 kg. Atunci se pot face si cantariri suplimentare. Cu acceptul arbitrilor si al vecinilor de stand, se pot face cantariri si intre cantarele oficiale.Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului.
Se puncteaza crapul romanesc si amurul de peste 2 kg.
Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, aceasta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza.
Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in considerare. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 100 ron. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a celor 5 saci obligatorii, a sprayului dezifectant precum si a monturilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu detin echipamentul corespunzator vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
La incheierea concursului, arbitrii verifica starea de curatenie a standurilor.

SANCTIUNI

Incalcarea punctelor 4, 5, 6, 7, 9, 11, 13, 14 si 16 din regulament atrage dupa sine un AVERTISMENT (la a doua incalcare a unuia din punctele de mai sus se dicteaza depunctarea cu 20 de kilograme, iar la a treia eliminarea echipei din concurs).
Incalcarea punctelor 1, 2, 3, 8, 10 si 15 atrage dupa sine ELIMINAREA DIRECTA din concurs.
Incalcarea punctului 12 atrage depunctarea cu 20 de kilograme.

Concursul incepe Vineri la ora 14.00 si se termina duminica la ora 13,00. Daca o echipa inteapa un crap in ultimele minute are la dispozitie 15 minute dupa ora 13,00 sa-l scoata.
Adunarea pe balta vineri la ora 11.00, tragerea la sorti la ora 12,00.Daca o echipa intarzie un arbitru va trage la sorti pentru aceasta. Pana la ora 14 se fac doar pregatirile si camparea dar nu se poate executa nimic legat de pescuit.
La ora 14 incepe sondarea, nadirea si pescuitul efectiv.
Festivitatea de premiere duminica la ora 14,00 .
Premiile sunt valabile doar la participarea minima a 25 de echipe. In alta situatie se vor diminua procentual in functie de cate echipe participa.

POPULARE PE LACUL 2

Iata imaginile filmate la actiunea de populare a Lacului 2 Bunget Bratesti, la sfarsitul lunii septembrie. Imaginile pot fi vizualizate si in emsiunea "Pescar in Romania" din aceasta saptamana.